De voordelen van een Anti-Trendelenburg bed

Een bed met Anti-Trendelenburg functie biedt talloze gezondheidsvoordelen. Als u te maken heeft met verminderde bloedsomloop in uw benen en voeten, kan het Anti-Trendelenburg bed een optimale oplossing zijn. De ingenieuze structuur van dit bed maakt het mogelijk om het eenvoudig voorover te kantelen, waardoor uw benen lager komen te liggen dan uw hoofd. Dit bevordert de bloedcirculatie naar de onderste ledematen. In tegenstelling tot een Anti-Trendelenburg bed, is er ook het Trendelenburg bed.

In deze blog gaan we dieper in op de verschillende functionaliteiten van beide soorten bedden en lichten we de voordelen toe van een voorover gekanteld bed.

Wat maakt het verschil tussen een Trendelenburg en Anti-Trendelenburg positie?

In de medische wereld verwijst de Trendelenburg positie naar de situatie waarin u op uw rug in bed ligt, met het bed volledig naar achteren gekanteld. Hierdoor liggen uw benen hoger dan uw hart, wat zorgt voor minder bloed in het veneuze systeem van het onderlichaam en meer bloed naar de hersenen. De Anti-Trendelenburg positie is het tegenovergestelde, waarbij uw benen en voeten lager liggen dan uw hart​​​​.

De Anti-Trendelenburg Houding

Het Anti-Trendelenburg houding bed, ook wel reverse Trendelenburg genoemd, kenmerkt zich door een positie waarbij het hoofd 15 tot 30 graden hoger ligt dan de voeten. Deze specifieke slaaphouding stimuleert de bloedcirculatie naar de onderste ledematen doordat de benen lager liggen dan de rest van het lichaam, wat een optimale bloedstroom mogelijk maakt​​​​.

Voordelen van een Anti-Trendelenburg houding

Naast de verbeterde bloedcirculatie biedt de Anti-Trendelenburg houding meer voordelen:

  1. Betere ademhaling: De schuine ligging verbetert de zuurstoftoevoer naar de longen, wat het ademhalen vergemakkelijkt. Dit kan bijzonder voordelig zijn voor kortademige patiënten​​​​.
  2. Vermindering van refluxklachten: Voor personen met gastro-oesofageale refluxziekte (GORD) kan een Anti-Trendelenburg bed helpen om klachten van brandend maagzuur en zure oprispingen te verminderen doordat de slokdarm hoger ligt dan de maag​​.
  3. Verbeterde mobiliteit: Mensen met beperkte mobiliteit kunnen in de Anti-Trendelenburg positie bijna rechtop zitten, wat het gevoel geeft van een stoel in plaats van een bed. Dit maakt activiteiten zoals gesprekken voeren, televisie kijken, lezen en werken op een laptop comfortabeler​​​​.

Optimaliseer uw Zorg met een Hoog Laag Bed voorzien van Trendelenburg Functie

Een hoog laag bed met Trendelenburg functie biedt een aanzienlijke verbetering voor patiënten die thuis bedzorg nodig hebben. Dit bed is niet alleen comfortabel voor de patiënt, maar ook een geweldig hulpmiddel voor zorgverleners. Met de bijgeleverde afstandsbediening kunnen zij het bed aanpassen aan de juiste werkhoogte voor optimale verzorging. Bovendien kan de patiënt het bed gemakkelijk laag of hoog afstellen voor een veilige instap of uitstap​​.

Meer weten over het Zorgbed met Anti-Trendelenburg Functie?

Bent u op zoek naar meer informatie over het zorgbed met Anti-Trendelenburg functie? Of wilt u de voordelen van een Anti-Trendelenburg bed beter begrijpen? Neem dan contact op met ons team van slaapexperts bij Zorgbedplus.

Wij bieden gratis, gepersonaliseerd advies en beantwoorden al uw vragen over de veelzijdigheid van een hoog laag bed met Anti-Trendelenburg optie. Bij ons kunt u terecht voor een nieuw hoog laag systeem​​​​.